Светскиот ден на планетата Земја

Нашето училиште во соработка со Волонтерски Центар Скопје - Volunteers Centre Skopje се приклучија кон одбележување на Светскиот ден на планетата земја.

Прочитај повеќе

Што е булинг?

Видео презентација која одговара на прашањата што е булинг, во каква форма може да се појави и како да го препознаете на училиште и во домот. Изработено во склоп со Еразмус + проектот "Child safety matters", со референтен број: 2020-1-RO01-KA201-080253, кој е финансиран од Европската унија.

Прочитај повеќе

Инклузивни неформални места во нашата држава

ОУРЦ „Д-р Златан Сремец“ - Скопје преку програмата за воннаставни активности активно ги вклучува учениците во искуствено учење преку различни работилници, посети итн.

Прочитај повеќе