social image

ОУРЦ "Д-р Златaн Сремец"

За нас

Деветогодишно училиште за воспитание и образование на учениците при што се остваруваат целите и задачите од Наставниот план и адаптирани програми за основно образование за ученици со пречки во психичкиот развој, аутизам и мултихендикеп.

Настава

Воспитно – образовниот процес во ОУРЦ „ Д-р Златан Сремец“ – Скопје, се остварува според наставните планови и програми за деветгодишно посебно основно образование за ученици со пречки во психичкиот развој, мултихендикеп и аутизам .

Активности

Врз основа на Наставните планови и програми изготвени од страна на Бирото за развој на образованието, наставниците- дефектолози пред почетокот на учебната година изработуваат годишни и тематски планирања за активности.
ЗАЕДНО 
МОЖЕМЕ
ПОВЕЌЕ

Новости

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 200 стручни соработн... 08.8.2022 Јавен оглас за вработување на 200 образовни аситенти за ученици со попреченост за учебната 2022/2023 година. Види детали
Известување за запишување на ученици во прво оддел... 02.5.2022 Упис на првачиња во учебната 2022/2023 година во Основно Училиште со Ресурсен Центар „Д-р Златан Сремец“ - Скопје. Види детали
C3 Мобилност во рамки на проектот „Справување со п... 04.4.2022 Во периодот од 28.03-02.04.2022 во Братислава Р.Словачка Институтот за професионална рехабилитација на лица со посебни п... Види детали
C2 Виртуелна мобилност во рамки на проектот „Справ... 19.2.2022 Во периодот од 16-18 февруари 2022 пет учесници од нашето училиште беа дел од виртуелен тренинг настан организиран од Ос... Види детали
Види ги сите нови вести

Активности

Што е булинг? 25.2.2023 Видео презентација која одговара на прашањата што е булинг, во каква форма може да се појави и како да го препознаете на... Види детали
Инклузивни неформални места во нашата држава 09.2.2023 ОУРЦ „Д-р Златан Сремец“ - Скопје преку програмата за воннаставни активности активно ги вклучува учениците во искуствено... Види детали
Одбележување на детската недела во нашето училиште 13.10.2021 Оваа година детската недела ја одбележавме со повеќе активности кои ни ја разубавија и ни ја исполнија неделата. Види детали
Спортски игри за ученици со посебни потреби во Охр... 04.10.2021 Федерација на училишен спорт на Македонија, во соработка со Агенцијата за млади и спорт и Министерството за образование ... Види детали
Види ги сите нови блог статии