Спортски игри за ученици со посебни потреби во Охрид

Федерација на училишен спорт на Македонија, во соработка со Агенцијата за млади и спорт и Министерството за образование и наука, овој викенд, 01-03.10.2021, во Охрид, во Студентскиот дом ДСД "Никола Карев", организираат спортски игри за ученици со посебни потреби, од основното и средното образование.

Прочитај повеќе

Борба против трговија со деца со попреченост

Доколу имате сознанија, информации или сомневање поврзано со трговија со луѓе, за злоупотреба и трговија на деца преку интернет, или имате потреба од помош пријавете!

Прочитај повеќе

Недела за подигнување на свесноста и прифаќање на аутизмот

Активности по повод неделата за подигнување на свесноста и прифаќање на аутизмот.

Прочитај повеќе