Што е Корона вирус?

Почитувани,
Адаптиравме социјална приказна за Корона вирусот со цел да се ублажат стравовите и вознемиреноста кои може да се појават кај децата со попреченост/ аутистичен спектар на нарушување поради превентивните мерки кои се преземаат и го менуваат секојдневното функционирање на детето.
Истата имате можност да ја адаптирате со Ваши слики/фрази кои се блиски и познати на детето.
Се надеваме дека ќе ви биде од помош во периодот кој претстои.

Стоиме на располагање за дополнителни консултации,
Тимот на ПОУ "д-р Златан Сремец" 

Галерија