Актуелно

Што е Корона вирус?

Адаптиравме социјална приказна за Корона вирусот со цел да се ублажат стравовите и вознемиреноста кои може да се појават кај децата со попреченост/ аутистичен спектар на нарушување поради превентивните мерки кои се преземаат и го менуваат секојдневното функционирање на детето.

Прочитај повеќе

Град Скопје доделува 25 стипендии за средношколци со попречености

Стипендии за средношколци со попреченост.

Прочитај повеќе

Информации за доделување на стипендии на деца со попреченост

Стипендии за 300 ученици со посебни потреби за учебната 2020/2021 година.

Прочитај повеќе