Актуелно

Завршна конференција „Неформални партиципативни простори за училишно инклузивно учење“

ОУРЦ „Д-р Златан Сремец“-Скопје, има чест да Ве покани да присуствувате на завршната конференција на која ќе се презентираат резултатите добиени при имплементација на Еразмус + проектот „Неформални партиципативни простори за училишно инклузивно учење“.

Прочитај повеќе

Е-платформа во рамки на проектот 3А - Adapted Accessibility for All

Е-платформа за креирање на адаптирани материјали наменета за наставници, образовни асистенти, и други профили кои се заинтересирани.

Прочитај повеќе

C3 Мобилност во рамки на проектот „Справување со предизвикувачко однесување“ во Братислава, Словачка

Во периодот од 28.03-02.04.2022 во Братислава Р.Словачка Институтот за професионална рехабилитација на лица со посебни потреби во Братислава (ИПР) беше домаќин на последната мобилност во рамки на Еразмус + проектот "Coping with students challenging behaviour " .

Прочитај повеќе