Што е Корона вирус?

Адаптиравме социјална приказна за Корона вирусот со цел да се ублажат стравовите и вознемиреноста кои може да се појават кај децата со попреченост/ аутистичен спектар на нарушување поради превентивните мерки кои се преземаат и го менуваат секојдневното функционирање на детето.

Прочитај повеќе

Инклузивно основно образование кај нас

Гостување на директорката Марија Делетиќ во дебатната емисија на МРТВ "И што сега?" на тема "Инклузивно основно образование кај нас".

Прочитај повеќе

C1 Мобилност во рамки на проектот „Справување со предизвикувачко однесување“ во Парну, Естонија

C1 Мобилност во рамки на проектот „Справување со предизвикувачко однесување“ во Парну, Естонија

Прочитај повеќе