#ЕразмусДенови: Адаптирана пристапност за сите преку уметност

Одбележување на #ЕразмусДенови преку активности за учениците и наставниците на 15 октомври 2021!

Прочитај повеќе

C4 Mобилност во рамки на проектот „СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИКУВАЧКО ОДНЕСУВАЊЕ“ во Скопје, С. Македонија

Во периодот од 20-23 септември 2021 година наставници од Латвија, Словачка и Естонија присуствуваа во нашето училиште ОУРЦ „Д-р Златан Сремец“ - Скопје на краткорочна размена на наставен кадар во склоп со Ерасмус+ проектот „Справување со предизвикувачко однесување“.

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на образовни асистенти за ученици со попречености во основното образование

Јавен оглас за вработување на 130 стручни соработници- приправници - образовни асистенти на определено работно време во учебната 2021/2022 година, за работа со ученици со попречености.

Прочитај повеќе