Традиционален ден на јаболката

Традиционално како и секоја година го одбележуваме "Светскиот ден на јаболкото", 21 октомври. Во текот на целата седмица со најразлични содржини се посветивме на ова најсакано овошје на нашето поднебје.
Учениците имаа можност да јадат сезонски јаболки, да лупат и да сечат, да бојат, да печатат, да истражуваат со сите сетила, да креираат, па дури и да обавуваат кодирање на јаболка. Многу забавни активности кои може да ги проследите во галеријата подолу.

Галерија