Денес во нашето училиште се одржа дисеминација од страна учесниците на обуката во рамките на Проектот „Игрификации во образованието“, финансирана од Националната агенција за Европски образовни програми и мобилност и мрежата Еразмус+.
На дисеминацијата присуствувaа наставници од повеќе основни и средни училишта и се стекнаа со базични знаења за иновативни начини на дигитално учење и користење на учење базирано на игра, со цел создавање на постојани структури и модели за иновации за дигитална трансформација (употребата на таблети и учење базирано на игра во образованието) притоа се запознаа со концептите и алатките кои се важни за користење на учење базирано на игра во образованието.

Заедно со учениците и вработените од ООУ Невена Ѓ. Дуња ја исполнивме мисијата ! Огромно благодарам за подароците и несебичната поддршка што постојано ни ја давате !!!

Маскембал и избор на најдобра маска по повод 1ви Април

Ве очекуваме!!!

На ден 12.12.2018 година нашите ученици добија новогодишни подароци од асортиманот на dm drogerie markt Makedonija и имаа можност да се забавуваат и дружат со аниматори овозможени од истоимената фирма.

Ви благодариме од срце за денешното дружење и позитивната енергија 🎁🎊🎉🎅

„Д-р. Златан Сремец“ беше гостин на свечена манифестација по повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост.

Веста може да ја проследите на следниот линк:

http://www.kiselavoda.gov.mk/index.php/naslovna/9-novosti/2124-2018-12-04-15-18-28?fbclid=IwAR07CjrwyL9edTgj_wiyLGsUqY0wpAeGhLNoohe0Gyh_MfKPrIsGmRI7oMU

По повод 3-ти декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, нашето училиште заедно со ПОУ ,,Иднина,, се вклучија во хуманитарен продажен базар под мотото ,,СВЕТОТ Е ИСТ ЗА СИТЕ ДЕЦА,, во ресторан Umbrella, ГТЦ Скопје. Посетителите имаа можност да ги разгледаат изработките на нашите вредни ученици и да си купат нешто од понудата. Атмосферата беше прекрасна и веруваме дека сите уживаа. Ние , испраќаме силна порака….заедно можеме многу, едни со други, не едни покрај други. И за нас, секој ден е трети декември !!!

 

И денес беше успешен ден за креативна работилница. Волонтери од ВЦС Скопје заедно со учениците од одделенска настава, под менторство на наст. дефектолози, во рамки на Цвеќарската секција изработија убави цветни аранжмани. Благодарност до сите учесници !

Во пресрет на 3 ти Декември во ПОУ “Маца Овчарова “-Велес одржана 22 Републичка ликовна работилница. Во оваа активност активно учество зема и нашето училиште со два ученика и нивниот ликовен наставник Јасмина Лукановска. Неофицијално дознавме и дека ученикот Александар Н. освои второ место за својата изработка , што претставува негов голем успех, но и награда за неговиот ментор Наст. деф. Ј. Лукановска. Нека ни се множат награди !!! ЧЕСТИТКИ !

 

Во пресрет на 3 ти Декември во ПОУ “Маца Овчарова “-Велес одржана 22 Републичка ликовна работилница. Во оваа активност активно учество зема и нашето училиште со два ученика и нивниот ликовен наставник Јасмина Лукановска. Неофицијално дознавме и дека ученикот Александар Н. освои второ место за својата изработка , што претставува негов голем успех, но и награда за неговиот ментор Наст. деф. Ј. Лукановска. Нека ни се множат награди !!! ЧЕСТИТКИ !

Игри и дружење со @Young Life -Скопје

Денешниот ден го збогативме со активности на учениците кои се членови на цвеќарската секција. Пресадуваа цвеќиња, правеа цветни аранжмани , ги полеваа арнжманите. Благодарност до сите наставници кои помагаат да се реализираат содржините од програмата на секцијата како и соработката со фото-секцијата која ги направи овие прекрасни фотографии.

 

On 25.09.2018 our volunteers participated in the European week of sport on the event “For the love of the game” hosted by POU ” D-r Zlatan Sremec” and organized by the Агенција за млади и спорт / Agency of youth and sport.

 

 

СЕКОЈ ДА СИ ПОЧНЕ ОД СВОЈОТ ДВОР !!!
Во пресрет на Светскиот ден на чистење 15 септември преку вклучување во Националната акција за чистење на отпад, ние се активиравме во училишниот двор, сите заедно го исчистивме отпадот, а еколошката секција доби два нови активни членови , вредните првачиња.

Во светот на различности, каде што секојдневно се повеќе се бориме за еднаквоста во секоја сфера, бидете причина за среќата на овие деца помагајќи им да имаат еднакви услови и третман како и сите останати деца.

 

Спортски игри во организација на QSI International School of Skopje.

Во Музеј на Современа уметност поставена е изложба на цртежи од учениците од ПОУ ,,Иднина,, , ПОУ ,,Д-р Златан Сремец,, и ООУ ,,Кирил и Методиј”. во рамки на Проектот,, Порака на дланка,, Дел од нашите ученици кои учествуваа во проектот денес ја проследија изложбата во присуство на Директорката и наст. деф. Ј.Лукановска. Благодарност до Горде и Душица наши мајки поддржувачки со кои патувавме до местото на настанот

  

ЈП „Паркови и зеленило“ – Скопје / NP “Parqe dhe gjelbërime” – Shkup во соработка со Општина Кисела Вода денес пријатно не изненадија со убави цветни садници.Во рамки на Цвеќарската секција , нашите ученици со помош на волонтери од ВЦС Волонтерски Центар Скопје реализираа прекрасна активност. Благодарност на сите што се вклучија во денешните активности во нашето училиште !

   

За Велигден

17861865_1348107045282043_175424405614726736_n  17904506_1348109621948452_2352956029393527280_n17951431_1348110165281731_4876844430375384869_n   17904450_1348109138615167_667049592155444834_n

Одбележување на 2-ри Април- Ден на лицата со аутизам

17759762_1339190296173718_4226554771165627529_n  17760126_1339188916173856_1423259844358453154_n

Денот на шегата кај нас во ПОУ “Д-р Златан Сремец“

12932844_989700494456035_6362083949973556968_n  12924426_989700981122653_7562106427074898048_n

12923329_989699937789424_306189556063264193_n  12592280_989699857789432_5218550661260144964_n

Одбележување на 21-ви Март- ден на лицата со Даун синдром

17796753_1339244862834928_5899495967992255672_n 17760167_1339244399501641_6447630825638481382_n 17796370_1339244576168290_923023670894120737_n

Одбележување на Денот на Детето

20161003_100944  20161003_101050

20161003_100926  

 Нашиот патронен ден

13094207_1021855354573882_2018522953682506694_n  13151463_1021856647907086_4264705892819528326_n 13177936_1021855377907213_4354364380293791202_n  13178012_1021854991240585_7488142163465219740_n

 Нашите првачиња

14519858_1153058701453546_4196800013624489498_n  14572130_1153058628120220_5849557535600884680_n

Обука за евакуација

  

Работилница со волонтери

  

Предновогодишна претстава организирана од страна на родителите на учениците